omgeving

Het Vakantiehuis ‘Sagen’ ligt midden in een heuvelachtig gebied, aan het mooie Lisjön meer, vlak bij leuke stadjes en tegen een fascinerend natuurgebied aan gelegen. In de omgeving vind je allerlei betoverende meren. Je kunt er bosbessen, frambozen en de beroemde Hjortron (gele bosbraam) plukken. Er is een goede kans dat je een eland of ree door het keukenraam ziet. In de verte hoor je soms een wolf huilen (die zich niet laten zien; het is en blijft kindvriendelijk hoor).

Sagen ligt vlakbij het pittoreske dorpje Lysvik aan het grote Frykenmeer tussen Sunne en Torsby, waar alle denkbare voorzieningen zijn.

Deze omgeving wordt wel het ‘Gooi van Varmland’ genoemd, veel mooie en toeristische topplekken zoals Marbacka, het landgoed waar de schrijfster Selma Lagerlöf heeft gewoond (Niels Holgersson).

Op 8 km en 15 km afstand vindt je een golfbaan, waar je ook kinderen mee naar toe kunt nemen.
Op 30 km naar het Noorden ligt het natuur- , langlauf- en skigebied Hövfjället, (www.hövfjället.se). Op enkele kilometers ten zuiden van Sunne wordt ook geskied in SkiSunne (maar dat mag geen naam hebben).
De hoofdstad van Värmland, Karlstad, ligt op ca. 80 km naar het Zuiden en is een levendige studentenstad, gelegen aan één van de twee grootste meren van Zweden, het Vänernmeer.
Op ca. 200 km naar het westen ligt Oslo, dat op ongeveer 2,5 uur rijden ligt.