Ski- en langlaufgebieden

Het Vakantiehuis ‘Sagen’ ligt midden in een heuvelachtig gebied aan het mooie Lisjön meer, vlak bij leuke stadjes en tegen een fascinerend natuurgebied aan gelegen. Op 30 kilometer ligt het meest zuidelijke skigebied van Zweden Hövfjället, waar iedereen aan zijn trekken komt, van telemarken, cross country tot snowboarden en traditioneel skiën. Deze regio biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke winterbeleving. Naast veel skipistes zijn er uitgebreide langlauf (cross country) tracks waar je onderweg kunt genieten van alle natuurschoon.Lees over wintersport in Hövfjället: https://www.stralendzweden.nl/wintersportgebied-hovfjallet/. Een uur verder rijden ligt het grotere, maar ook commerciëlere wintersportgebied Branäs. Lees over wintersport in Branäs: https://www.stralendzweden.nl/skien-in-varmland-wintersportgebied-branas/.

Maar wat dacht je van wandelen over de besneeuwde meren naar de eilandjes waar je een winter barbecue aansteekt ? Of een avontuurlijke huskysledetocht of sneeuwscootertocht. In februari vindt in de buurt altijd een spectaculaire autorally plaats door de Zweedse bossen (www.rallysweden.com). 

Deze omgeving wordt wel het ‘Gooi van Varmland’ genoemd, veel mooie en toeristische topplekken zoals Märbacka, het landgoed waar de schrijfster Selma Lagerlöf heeft gewoond (Niels Holgersson).

In de buurt zijn diverse golfbanen, waar je prima kinderen mee naar toe kunt nemen; die mogen gewoon met wat stokken ook de baan door.
In Sunne vind je Rottneros, een groot park met toneel en belevenis voor kinderen en Vattenlandet, één van Zweden’s beste waterparken.  
Op 30 km naar het Noorden ligt het natuur- , langlauf- en skigebied Hövfjället, (www.hövfjället.se).

De hoofdstad van Värmland, Karlstad, ligt op ca. 80 km naar het Zuiden en is een levendige studentenstad, gelegen aan één van de twee grootste meren van Zweden, het Vänernmeer.
Op ca. 200 km naar het westen ligt het vliegveld van Oslo.