Wij hadden vanuit Villa Sågen een heerlijke wintersportvakantie in Värmland. Als je op zoek bent naar een echte Zweedse winterbeleving (sportief en knus) met heerlijke dagen in de sneeuw of op het ijs en lange avonden bij de haard en in de sauna, ben je in dit vakantiehuis aan het goede adres. In de omgeving vind je veel meren waar je mooi kunt winterwandelen en als het ijs stevig genoeg is kun je zelfs over het ijs wandelen naar een van de eilandjes in die meren, bijvoorbeeld voor een winterbarbecue. En vlakbij zijn meerdere wintersportgebieden te vinden.

Lees hier het complete vakantie verslag 

Sandra

Wat hebben wij het hier heerlijk gehad! Een fijn huis en een prachtige omgeving.

De kinderen hebben genoten van alles. De ruimte, het meer, de kamers in het huis. En natuurlijk het skiën en snowboarden in Hóvfjallet ! Ook de prachtige piano en de sfeervolle inrichting van huis, de leuke films maken dat het heel prettig is hier te zijn. Dank je wel lieve Ineke voor deze geweldige vakantie !

Inge Putter met vriendin en kinderen

Na vier heerlijke weken zonder ook maar één verregende dag trekken wij met meewoed morgenochtend de deur achter ons dicht. Meermalen per dag gezwommen in het meer, elke dag buiten borrelen en eten bij het vuur. Af en toe onderbroken door het eten van een ijsje bij de topzaken in Lysvik. Vossen, elanden, herten, kraanvogels en andere grote vogels trokken aan ons voorbij. Mooie wandelingen gemaakt, soms beetje verdwaald. Vele malen gerend rond het meer, gelukkig geen beren of wolven op het pad. Ook de beheerders van het huis toonden zich uitermate vriendelijk en behulpzaam.
Het was allemaal zo heerlijk en vriendelijk en rustig en mooi dat het in ons opkwam om hier te blijven….
Voor alle mensen na ons: geniet!
Groet van ons allen, Bart & Yolanda – Sebastiaan & Joosje – Maurits & Asia – Splinter – Storm – Bril de hond

Toen we hier een week geleden om negen uur ’s avonds aankwamen liet Tessa zich spontaan ‘chill!’ ontvallen. En inderdaad, al had ik zelf iets andere bewoordingen gebruikt, we waren allemaal meteen gegrepen door de schoonheid
van deze plek. Het uitzicht op het meer en de bomen, de rust, de lichte verhevenheid van het huis ten opzichte van de omgeving die het een zekere rustieke uitstraling verleent, we hebben Sagen meteen in ons hart gesloten.
Het was onze eerste vakantieweek en we hadden veel behoefte om eens goed bij te komen, na een druk jaar. Dat is prima gelukt.
Op zich zijn we geen mensen die steeds naar hetzelfde vakantieadres gaan, maar toch zie ik ons beslist nog eens terugkomen. Hartelijk dank voor het gebruik van dit fijne huis !
Linda, Tessa en Walter uit Amsterdam

Wat een heerlijk huis ! We hebben het hier heerlijk gehad !!!
Het meer, de kano, het ijs in het Glasscafé, het vissen, het verdwalen rond het meer, de sauna, de mierenhopen, de elanden, het eten bij huppeldepup Lök, de grote ronde Leksande Knäcke, de tafeltennistafel (mama is gelukkig nog steeds de beste!), de talloze kleine kikkertjes en ga zo maar door……
Dank dank dank!
Ineke Hadewijn Vijverberg, Leiden 26 juli 2012

Drie weken in dit prachtige huis! De weken vlogen voorbij! We hebben van alles gedaan zoals: gevaren op het meer, naar het Vattenpark, met een Landrover het bos in en 8 elanden gespot !! (later nog één vlak voor de auto!), worstjes gebakken op het eiland en strandje, het huis van Selma Lagerlöf bezocht… en nog zoveel andere dingen! We hebben ook veel tijd bij het huis doorgebracht, heerlijk onderuit in een tuinstoel een boekje lezen in de zon…
soms het meer op, beetje vissen, beetje zwemmen.
Het waren drie geweldige weken !!!
Mete de Graaf, 13 jaar

In maart hebben we met een bevriend gezin een heerlijke Krokusvakantie beleefd, waarbij we hebben geskied, gelanglaufd, maar ook echt van elkaar hebben genoten en veel wandelingen hebben gemaakt door het prachtige WinterWonderlandschap. Onbegrijpelijk dat niet veel meer mensen gaan skién in Hövfjallet: het is er puur, eerlijk, niet geëxploiteerd (één restaurant met live après-ski gitaarmuziek), veilig en heel erg goedkoop in vergelijking met de Alpen, waar wij 20 jaar hebben geskied maar waar je in de Krokus een algeheel filegevoel krijgt bij alles wat je doet…Als het even niet meer uitdagend is, ga je snowboarden, telemarkskiën of buiten de pistes skiën (dat kan hier rustig zonder gids): hier géén ravijnen of lawines !
Willem en Ineke, Co Bastiaan en Derk (8, 10 en 13 jaar)

We zijn hier simpelweg gelukkig. Alles is zoals we het gehoopt hadden: het huis is prachtig, van binnen zo smaakvol opgeknapt, zo comfortabel en ruim (en da’s prettig als het eens een hele dag regent zoals in de eerste vakantieweek). De omgeving is onvoorstelbaar mooi.
Een plek om verliefd op te worden !

Suzanne, Wim Henk, Smilla, Lily en Anna Steenpoorte